ReceptenRecept: Vegetarische risotto met truffel, peer en walnoten - Mañana Nijmegen - Zoet, romig, kruidig, krokant en zacht

maart 9, 2020

Vegetarische risotto met truffel, peer en walnoten

Dit recept is, zo kunnen we wel stellen, een match made in heaven. De zoete peer, met de romige kaas, kruidige truffel en krokante walnoten vormen samen met de zachte risotto een smaakexplosie in je mond!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/08/Veg-risotto.png

Wat heb je nodig? (4 personen)

350 gram risotto
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
3 handjes walnoten
1 liter groentebouillon
4 handjes wilde spinazie
3 rijpe peren (tip: vraag bij de groenteboer op de markt of hij nog ergens een lading overrijpe peren heeft die hij eigenlijk al weg wilde gooien = goed tegen verspilling!)
200 ml witte wijn
5 el vers geraspte parmezaanse kaas
100 gram pecorino moliterno al tartufo (tip: haal deze bij de kaasboer op de markt)

Wat moet je doen?

Snipper de sjalotjes en fruit in een grote hapjespan in wat olijfolie. Pers het teentje knoflook erbij en voeg de risotto toe. Laat rustig bakken tot de rijst een beetje glazig wordt. Voeg de wijn toe en laat helemaal inkoken alvorens je de groentebouillon in scheuten toevoegt. Voeg telkens een nieuwe scheut bouillon toe, als de vorige scheut ingekookt/verdampt is. Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is. Verwijder ondertussen het klokhuis, kontje en steeltje van de peer en snij in kleine blokjes. Bak de stukjes peer op hoog vuur in een klontje roomboter in een koekenpan.

Voeg als de risotto gaar is de walnoten, spinazie, peer en pecorino toe en schep goed door tot de pecorino is gesmolten en de spinazie gaar. Schep de risotto op en top af met een beetje parmezaanse kaas.

Geniet ervan!