Maaltijden

Onze maaltijden worden met passie en liefde samengesteld. Hoe we dat precies doen? Dat lees je hier.

Lokale producten,
verpakkingsvrij.

Trots zijn we op onze fijne, lokale partners die ons wekelijks van verse producten voorzien. Biologische groentes van het Groesbeekse land, biologisch brood uit Nijmegen-Oost en de rest van de producten verpakkingsvrij op de Nijmeegse markt. Logisch dan ook, dat we er bewust voor kiezen geen (single-use) verpakkingen te gebruiken voor het afhalen van onze maaltijden. Om plastic waste te voorkomen werken wij met herbruikbare bakjes (powered by Paardekooper Packnowledgy) en een statiegeldsysteem.

Geen vlees, toch
naar de slager.

Eén van onze partners waar we trots op zijn is De Vegetarische Slager. Ooit begonnen als echte slager, delen we met deze kanjers dezelfde visie: ‘vleesliefhebbers laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten’. Wij sluiten ons daar helemaal bij aan. Eén dag per week minder vlees eten heeft namelijk een enorme impact op het milieu, zo bespaar je al gauw evenveel water als een maand niet douchen!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/05/DVS-logo-carrousel-1.png
https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/06/De-vegetarische-slager.png
https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/06/De-Knollentuin-partner-bakkerij-1.png

BAKKERIJ DE
KNOLLENTUIN

Wij houden van goed brood en dat halen we dan ook het liefst van goede leveranciers. Daarom werken we samen met De Knollentuin, een 100% biologische én vegetarische bakker die ook nog eens in Nijmegen gevestigd is. De bakkers van De Knollentuin staan vanaf 23.30 uur ’s avonds in de bakkerij de mooiste broden voor je te bakken. Het verschil met vele andere bakkers? De bakkers van De Knollentuin maken álles zelf, van recept tot deeg en van deeg tot brood.

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/06/Broodnodig-275x270.png

BROODNODIG NEDERLAND

Verbeter de wereld, begin bij jezelf! Zo is het burgerinitiatief Minder Verpakkingen BROOD-NODIG ooit begonnen. Initiatiefneemster Marie-José maakt met veel passie broodzakken die zij door heel Nederland aanbiedt met als doel: mensen bewust maken van de hoeveelheid (plastic) afval die zij achterlaten. Ook inspireert ze naaiateliers om van reststof broodzakjes te maken. Zelf maken? Ze legt je met plezier uit hoe je zelf een broodzak kunt maken van oude kleding!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/06/DeLijsterbes-275x270.png

TUINDERIJ DE
LIJSTERBES

Na al jaren trouwe en tevreden afnemers van de groenten van Biologische Tuinderij De Lijsterbes te zijn, was de stap om ook zakelijk af te nemen bij deze prachtige tuinderij uit Groesbeek voor ons een logische. Een bezoekje aan de tuinderij maakte het daarin compleet. Tuinder Erik gaf ons een rondleiding en vertelde hoe De Lijsterbes in 20 jaar van een klein stukje grond naar maar liefst 4,5 hectare is uitgegroeid. Het leukste? Je kunt zelf ook een wekelijk groentenpakket afnemen bij De Lijsterbes!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/12/Millingertheetuin.png

MILLINGER
THEETUIN

Deze heerlijke plek midden in de natuur is een van onze favoriete plaatsen om te onthaasten. Alleen de weg naar de tuin toe is al magisch. Daarom ook dat we in samenwerking met de Millinger Theetuin op hun prachtige locatie pop-up events organiseren. In de winter, wanneer de theetuin normaliter gesloten is, organiseren we een plantaardige pop-up brunch. In de sfeervolle serre zit je warm, maar wel midden in de natuur.