ReceptenRecept: Vegan tonijnsalade - Mañana Nijmegen

april 12, 2021

Vegan tonijnsalade

Sinds de documentaire Seaspiracy uit is gekomen zien we het bewustzijn omtrent de visserij om ons heen vergroten. Dat het eten van vis zo slecht voor het milieu is en een groot aandeel heeft in de klimaatverandering wordt steeds duidelijker. Daarom delen we vandaag een heerlijke vegan vervanger voor tonijnsalade. Zo kun je toch genieten van dit heerlijk broodbeleg zonder schuldgevoel!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2021/04/Vegan-tonijnsalade.png

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

1 blik kikkererwten
halve rode ui
2 eetlepels vegan mayonaise
0,5 eetlepel mosterd
2 augurken
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel citroensap
zout en peper
optioneel: verse peterselie

Wat moet je doen?

Giet de kikkererwten af en prak met een vork plat. Er mogen nog wat hele stukjes in zitten. Snipper de ui en snij de augurken en eventueel de peterselie fijn. Voeg de mayonaise, mosterd, rode ui, augurken, kappertjes, peterselie en citroensap toe. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.