DuurzaamheidReceptenVegetarisch weekmenu: 7 heerlijke recepten - Mañana Nijmegen

maart 8, 2021

Vegetarisch weekmenu: 7 heerlijke recepten

Het is zover, de Nationale Week zonder Vlees is weer begonnen! Een week waarin heel veel Nederlanders vegetarisch eten. Een week waarin je nieuwe recepten en ingrediënten kan leren kennen. En een week waar je ontzettend lekker kan eten! Ga jij dit jaar de uitdaging aan? Wij helpen je een handje door dit vegetarisch weekmenu met je te delen. De recepten zijn natuurlijk helemaal vegetarisch, bevatten groenten van het moment en zijn bij ons al jaren favoriet. Smakelijk!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2021/03/Vegetarisch-weekmenu-1-1.png

1. Chili sin carne

Van een goed gevulde chili kun je eindeloos blijven eten. Zo ook van dit recept van De Groene Meisjes. Het vlees zul je absoluut niet missen, want de chili zit boordevol peulvruchten en kruiden. Door de grote hoeveelheid peulvruchten is dit recept super voedzaam. De vitamines en eiwitten vliegen je om de oren. Perfect om de week mee te beginnen!

2. Zuurkoolschotel met zoete aardappel

You hate it or love it: zuurkool. Super gezond en wederom echt een groente van eigen bodem. Dit recept is geschikt voor zowel de liefhebbers als de twijfelaars. De zoete aardappel, kaas en appel geven de schotel een heerlijk milde smaak. Dit recept van Pauline’s keuken is dan ook een echte aanrader!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2021/03/Vegetarisch-weekmenu-2.png

3. Noodles met tempeh en pindakaas

Dit recept staat hier bijna wekelijks op tafel, zo lekker! We weten dat velen een beetje huiverig zijn voor tempeh, het zou al snel een beetje smakeloos zijn. Dit recept van Culy bewijst dat het tegendeel waar is. Tempeh is heerlijk als het goed op smaak wordt gebracht en in combinatie met de pindasaus is het verslavend lekker. Wat extra groenten toevoegen? Sperziebonen of broccoli passen er goed bij of kunnen de komkommer vervangen.

4. Vegetarische pasta met spinazie à la crème

Een goede pasta mag niet in een fatsoenlijk weekmenu ontbreken. De super gezonde groente spinazie is vanaf deze maand alweer van Nederlandse bodem te verkrijgen. Deze pasta van Jaimy’s Kitchen is niet alleen heerlijk, maar ook super makkelijk. Voeg eventueel nog wat verse spinazie toe voor extra vitamines. Begin je op dit moment vlees te missen? Bak dan wat plantaardige spekjes (deze van Vivera zijn groot favoriet) en voeg deze toe. Hier hou je elke vleesliefhebber mee voor de gek!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2021/03/Vegetarisch-weekmenu-3.png

5. Huisgemaakte bietenburger

It’s friday, burger time! Heerlijk om de werkweek af te sluiten met een burgertje, en niet zomaar een. Deze bietenburger van Yellow Lemon Tree is Birgit’s favoriete burger. Gemaakt van verse bieten, havermout en feta. Lekker met zoete aardappelfrietjes of een frisse salade. Tip: maak meteen een hele batch en vries de burgertjes apart in. Zo kun je op elk gewenst moment genieten van dit culinaire hoogstandje!

6. Kokoskoolraap met bulgur en wortelsalsa

Ken je koolraap al? Deze vergeten groente is echt Hollands en nu in het seizoen. Niet te verwarren met koolrabi of knolraap, het is daadwerkelijk een ander knolletje. Wij verwerken hem graag in een curry, maar dit tropische recept van de Hippe Vegetariër met kokos, rozijnen en pinda’s staat met stip bovenaan ons koolraap-favorieten-lijstje!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2021/03/Vegetarisch-weekmenu-4.png

7. Pitabroodjes met shoarma van oesterzwam

Met deze topper sluiten we deze vegetarische week af. Een lekkere luie maaltijd op de zondag, maar uiteraard zonder vlees en toevallig ook nog eens veel gezonder! Deze oesterzwamshoarma van Zo Kan Het Ook is bijna niet van de echte te onderscheiden, terwijl het hoofdbestandsdeel oesterzwam is! Een leuk recept om eens uit te proberen en lekker op de bank op te smikkelen. Lekker met aardappeltjes uit de oven.