ReceptenRecept: Vegetarische kip met sinaasappel - Mañana Nijmegen

november 2, 2020

Vegetarische kip met sinaasappel

In de seizoenwisseling van zomer naar herfst, wanneer venkels weer van het Nederlandse land komen, maken wij graag een variant op een klassieker van Yotam Ottolenghi: kip met clementines. We maken dit heerlijke recept met vegakipstukjes. Het recept wordt er niet alleen vegetarisch van, maar ook wat sneller. In plaats van 45 minuten hoeft de schotel nu maar een 30 minuten in de oven. Enjoy!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2020/11/Vegetarische-kip-met-sinaasappel.png

Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 sinaasappels
1 bakje Vegetarische Kipstuckjes
1 middelgrote venkelknol
2 wortels
1 eetlepel tijmblaadjes
2,5 theelepel gemalen venkelzaad
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels honing
zout & zwarte peper naar smaak

Wat moet je doen?

Verhit de oven voor op 220 graden. Doe de eerste olijfolie, citroensap, mosterd en honing in een grote kom met zout en peper. Snij een sinaasappel doormidden en knijp 3 eetlepels sap uit de sinaasappel. Doe het sinaasappelsap bij het olie-mosterdmengsel. Roer alles door elkaar en zet aan de kant. Maak de venkelknollen schoon en snij elke knol in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snij in stukjes. Snij de wortel in plakjes. Doe de venkelstukjes en wortel in een ovenschaal met de marinade en voeg de vegetarische kipstuckjes, tijm en gemalen venkelzaad toe. Meng goed door.

Snij de tweede sinaasappel in 0,5-1 cm dikke plakken, verwijder de pitjes en verdeel de sinaasappelplakken over de ovenschaal. Leg daar wat takjes verse tijm op. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Bulgur is lekker om erbij te serveren.