ReceptenRecept: Courgettebrownies - Mañana Nijmegen - #minderverspilling

september 1, 2020

Courgettebrownies

Heb je een moestuin? Dan herken je vast wel dat je in een korte periode meer courgettes kunt oogsten dan je kwijt kunt (aan jezelf of je omgeving). In het kader van geen verspilling, denken we daarom creatief met je mee. Maak bijvoorbeeld eens deze courgettebrownies!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/08/Courgettebrownis.png

Wat heb je nodig?

300 gram bloem
4 el cacaopoeder
1,5 tl bakpoeder
120 ml zonnebloemolie
2 tl vanille aroma
1 courgette, geraspt
optioneel: 2 el nootjes en/of 3 el bruine basterdsuiker (mocht je de voorkeur aan een licht gezoete brownie geven)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakblik met bakpapier. Mix in een kom de olie, suiker en vanille tot een geheel en voeg de bloem, cacao en bakpoeder toe. Mix tot er een stevig beslag ontstaat & spatel de geraspte courgette erdoor. Het beslag mag goed plakkerig (en dus best wel nat) zijn, is het beslag te droog? Voeg gerust enkele eetlepels water toe om het beslag wat vochtiger te maken. Voeg eventueel de noten toe en schep het beslag in de bakvorm. Bak de brownies ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Geniet ervan!