ReceptenRecept: Vegan loaded fries - Mañana Nijmegen

april 20, 2020

Vegan loaded fries

De laatste weken worden we verwend met zonovergoten dagen. Wij zijn het liefste de hele dag buiten en staan een stuk minder graag binnen in de keuken. Daarom is het tijd voor een recept dat niet alleen in de categorie guilty pleasure valt, maar ook nog eens snel te maken én vrij gezond is! Deze vegan loaded fries zijn het antwoord!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Loaded-fries.png

Wat heb je nodig voor deze vegan loaded fries voor 2 personen?

1 grote zoete aardappel
vegan kipreepjes
½ komkommer
2 tomaten
1 tl paprikapoeder
3 tl (vegan) sriracha
1 teen knoflook
3-5 el vegan mayo (niet vegan? kies dan yogonaise!)
vegan geraspte kaas (niet vegan? kies dan geraspte oude kaas)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Voor deze vegan loaded fries snij je de zoete aardappel in (friet)reepjes. Doe de zoete aardappelfriet met een scheutje olie in een ovenschaal en zet ze voor zo’n 30 tot 35 minuten in de oven tot ze nagenoeg gaar zijn.

Bak ondertussen de vegan kipreepjes in een koekenpan met wat kokosolie. Kruid de vegan kipreepjes met 1 tl paprikapoeder, 1 tl sriracha en pers 1 teen knoflook erboven fijn. Jouw vegan kipreepjes zijn gaar als ze licht goudbruin beginnen te kleuren en lekker geuren. Zet het vuur uit en laat rusten tot de zoete aardappelfrietjes klaar zijn. Snij in de tussentijd de komkommer en tomaten in stukjes. Giet het sap dat tijdens het snijden van de tomaten vrijkomt in een kommetje (maak er bijv. pastasaus van!).

Zoete aardappelfriet klaar? Haal de ovenschaal met frietjes uit de oven en draai de oven terug naar 180 graden Celsius. Verdeel de gekruide vegan kipreepjes over de friet en doe er een laagje geraspte kaas over. Het begint nu al op vegan loaded fries te lijken, maar we zijn nog niet helemaal klaar. Zet de ovenschaal terug in de oven, voor zo’n 10 minuten op 180 graden tot de kaas gesmolten is. Maak in de tussentijd de srirachamayo door 2 tl sriracha door de vegan mayo (of yogonaise) te roeren.

Verdeel dan de komkommer- en tomatenstukjes over de ovenschaal, doe er nog een klein laagje geraspte kaas over. Zet de ovenschaal dan nog eventjes onder de grill (5 minuten op standje 3) en top hem af met de srirachamayo.

Geniet van deze vegan loaded fries én van het lekkere weer!