ReceptenRecept: Vegan warme chocomel - Mañana Nijmegen

december 3, 2019

Vegan warme chocomel om over naar huis te schrijven (met slagroom!)

Het weer is steeds kouder, de winter is begonnen. Ik, Marleen, kan zo enorm genieten van de ijskoude en kraakheldere winterochtenden. Na een flinke wandeling kom ik dan het liefst thuis in een warm huis om me te verwarmen aan heerlijke vegan warme chocomel met slagroom!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/12/Vegan-warme-chocomel-1.png

Wat heb je nodig voor 1 vegan warme chocomel met slagroom?

100 ml volle kokosmelk (dus niet de light-versie!)
1 theelepel kaneel
200 ml havermelk of andere plantaardige melk
2 el cacaopoeder
1 el agavesiroop (of meer indien gewenst)

Wat moet je doen?

Doe de havermelk in een pannetje en zet op heel laag vuur met de deksel op de pan. Zo kan de plantaardige melk langzaam opwarmen voor jouw vegan warme chocomel zometeen. Doe in de tussentijd de volle kokosmelk in een rvs of glazen kom die goed schoon en droog is. Doe er een snufje kaneel bij en pak de garde of handmixer om de kokosmelk op te kloppen tot een lobbig geheel. De lobbig geworden kokosmelk is dadelijk de slagroom. Zet eventueel de lobbige kokosroom in de koelkast. Doe de cacao en agavesiroop in een groot glas. Giet daarover de inmiddels warm geworden melk. Roer goed door. Vergeet niet een beetje langs de bodem van het glas te schrapen om echt alle cacao mee te nemen. Pak je vegan slagroom erbij en schep deze langzaam op jouw vegan warme chocomel.

En nu… Genieten maar! Van jouw vegan chocomel én van al het wonderschone dat de winter ons te bieden heeft.

Ben je nou in deze tijd van het jaar ook op zoek naar vegan kerstrecepten? Dat komt goed uit! We hebben een blog met tips en recepten(!) voor je geschreven. Lees hem hier…

Blij als de feestdagen weer voorbij zijn? Meld je dan snel aan voor onze pop-up brunch in de natuur!