ReceptenRecept: Bloemkool-kerriesoep - Mañana Nijmegen

oktober 21, 2019

Bloemkool-kerriesoep

De herfst is officieel begonnen en het weer doet daar lekker aan mee, dus is het tijd voor soep! Na een warme zomer, waarin onze voorkeur niet uit gaat naar een warm soepje, is het nu weer zover. Deze keer: bloemkool-kerriesoep.

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/07/Bloemkoolkerriesoep.png

Wat heb je nodig voor 3 porties?

450 gram bloemkool
1 l water
2 el creme fraîche
1 bouillonblokje
2-3 el kerrie
1 prei
olijfolie

Wat moet je doen?

Snij de prei fijn en fruit in een soeppan in de olijfolie. Voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de stukjes bloemkool en kerrie toe en laat dit 10-15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en serveer met een el creme fraîche.

Geniet ervan!