ReceptenRecept: Bloemkoolburger - Mañana Nijmegen

oktober 6, 2019

Bloemkoolburger

Bloemkool wordt steeds hipper. Nadat Magioni de bloemkoolpizzabodem in leven riep, volgde al snel de afhaalpizzaketens. Maar deze mooie groente heeft nog veel meer in zijn mars, zoals in de vorm van deze heerlijke burger!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/07/Bloemkoolburger.png

Wat heb je nodig? (4 burgers)

1/2 bloemkool
1 sjalotje
3 el geraspte parmezaanse kaas
paneermeel
1,5 ei
2 el bloem
1 mango
3 el kerrie
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl komijn
peper, zout
1/3 tl chilipoeder
3 handjes spinazie
handje amandelen, grof gehakt
4 el creme fraiche
4 broodjes

Wat moet je doen?

Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook deze maximaal 5 minuten. Snipper ondertussen het sjalotje en doe deze in de keukenmachine, voeg de bloemkool toe en pureer tot een geheel. Doe het ei, de parmezaanse kaas, het paneermeel en de bloem in een kom. Voeg de bloemkool toe en kneed door elkaar tot een geheel. Meng ook de kruiden hierdoorheen (hou 1 el kerrie apart). Is het geheel te vochtig om hamburgers van te maken? Voeg dan nog wat paneermeel toe. Maak drie tot vier hamburgers met behulp van een hamburgerpers of in een uitsteekvorm voor koekjes.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de hamburgers tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Maak ondertussen de spread door de creme fraiche met de overige eetlepel kerriepoeder te vermengen. Besmeer de broodjes met de creme fraiche en beleg met spinazie. Snij dan de mango in plakken en doe op elk broodje een plak mango. Leg de burgers op de broodjes en verdeel de grofgehakte amandelen erover.

Geniet ervan!