ReceptenRecept: Geroosterde herfstgroenten - Mañana Nijmegen

september 21, 2019

Geroosterde herfstgroenten

Ook wij hebben soms van die dagen dat we niet zo heel veel zin hebben om te koken (ja, het bestaat). Dit recept voor geroosterde herfstgroenten vraagt om een minimale inspanning, maar wel ietwat geduld.

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/07/Geroosterde-herfstgroenten.png

Wat heb je nodig? (4 personen)

½ butternut/flespompoen
1 medium zoete aardappel
1 courgette
5 takjes rozemarijn
een handje noten
10 takjes tijm
scheut olijfolie
zeezout
peper

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en Was de groenten. Snij de pompoen in tweeën en verwijder de zaadlijsten met een eetlepel. Snij de pompoen in stukjes met schil en al. Verdeel de pompoenstukjes over de bakplaat. Snij ook de zoete aardappel met schil en al in stukjes en de courgette in plakjes. Kraak de noten (ik gebruikte walnoten, pecannoten, hazelnoten, kastanjes en amandelen) en verdeel zowel de groenten als noten over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Verdeel de kruiden erover en laat de groenten 30 minuten in de oven roosteren tot ze gaar zijn.

Smakelijk!