ReceptenRecept: Banana protein ijs - Mañana Nijmegen - Het gezonde alternatief

augustus 8, 2019

Banana protein ijs

Met de heerlijke zon de komende dagen is het heerlijk verleidelijk om elke dag te genieten van een lekker ijsje. Maar om nu elke dag naar de lokale ijsboer te gaan en met elk ijsje een paar suikerklonten naar binnen te werken, kun je er ook voor kiezen om zelf ijsjes te maken – met vitaminen, eiwitten en minder suiker!

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/08/Protein-banana-ijs.png

Wat heb je nodig? (2 porties)

3 rijpe bananen (tip: check bij je groenteboer of hij overrijpe bananen heeft #voorkomverspilling)
scheutje (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 scoop (plantaardig) proteinepoeder

Wat moet je doen?

Verwijder de schil van de bananen en snij in blokjes, doe deze in een bakje in de vriezer en laat 5 uur rusten.

Haal de bananenstukjes uit de vriezer en doe ze in de blender, voeg de melk en maple syrup toe en laat 2 minuten draaien of tot een egale substantie ontstaat. Voeg de whey protein toe en laat draaien tot deze helemaal is opgenomen. Giet het ijs in een bakje voor een zachtere variant of giet het mengsel nog even in een ovenschaal of lage plastic bak en zet nog 30 minuten in de vriezer om een soort schepijs te krijgen. Top af met wat schaafsel van 70 % pure chocolade.

Geniet ervan!