ReceptenRecept: Pasta met avocado-spinaziesaus - Mañana Nijmegen

augustus 6, 2019

Pasta met avocado-spinaziesaus

Vaak is de roomsaus voor bij je pasta vet en ongezond. Deze roomsaus is een stuk beter voor je: boordevol groenten en enorm rijk van smaak. Genieten dus! P.s. wil je het recept vegan-proof maken? Gebruik dan room op basis van soja.

https://manana-nijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/07/Pasta-avocadoroomsaus.png

Wat heb je nodig? (4 personen)

150 gram fussili
500 gram cherrytomaatjes
2 avocado’s
50 gram geraspte parmezaanse kaas (of maak je eigen vegan variant)
1 teen knoflook
2 el gedroogde basilicum
3 grote handen spinazie
70 ml olijfolie extra vierge
30 ml (soja)kookroom
peper en zout
handje pijnboompitten

Wat moet je doen?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij de cherrytomaatjes door midden. Maak de pastasaus door de avocado’s in stukjes samen met twee handjes spinazie,  parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, olijfolie en kookroom in de blender te doen. Laat draaien tot een romig mengsel ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Let op: laat ze niet aanbranden! Laat de pijnboompitten even rusten in een schaaltje en verhit wat olijfolie in de koekenpan. Verwarm de cherrytomaatjes kort in de koekenpan, voeg daarna de avocado-spinazieroomsaus en pasta toe. Verhit goed door, tot alles warm is en serveer met de pijnboompitten.

Wil je vegan eten? Vervang de parmezaanse kaas door dit recept.

Geniet ervan!