ReceptenRecept: Arabisch broodpizza met zoete puntpaprika - Mañana Nijmegen

juni 11, 2019

Arabisch broodpizza met zoete puntpaprika

Laatst werd er voor ons gekookt, iets wat stiekem niet zo vaak voor komt als je te maken hebt met twee keukenprinsesjes. Onze bevriende kok van de avond bracht ons een heerlijke recept voor Arabisch broodpizza’s, een genot om naar te kijken, nog meer genieten als je het op mag eten!

Recept Arabisch Broodpizza met zoete puntpaprika

Wat heb je nodig? (1 pizza)

arabisch/libanees brood (turkse supermarkt)
3 el fritto
1 tl komijnpoeder
verse zwarte peper
2 tl gerookt paprikapoeder
1 puntpaprika
1 rode ui
6 cherrytomaatjes
30 gram magere feta
1 ei
koriander

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190°C. Leg het arabisch brood op een met bakpapier bedekte ovenschaal en besmeer met de fritto. Snij de puntpaprika in reepjes, de ui in ringetjes en de cherrytomaatjes in vieren. Verdeel de kruiden over het arabisch brood, leg de paprikareepjes, ui en tomaatjes in een cirkel op de pizza en laat ruimte in het midden vrij voor het ei. Kruimel de feta erover en breek het ei in het midden. Zet het geheel voor ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het ei gaar is. Maak af met wat koriander.

Geniet ervan!